Phishing

Het kan altijd voorkomen dat uit naam van Van Arkel gerechtsdeurwaarders & incasso berichten verspreid worden. Hier kunt u lezen hoe u echte berichten van Van Arkel kunt herkennen.

Phishing berichten in omloop

Op verschillende data  zijn er uit naam van Van Arkel berichten verzonden waarin wordt aangegeven dat er, bij het niet betalen van het genoemde bedrag, overgegaan wordt tot het leggen van een conservatoir beslag. De betreffende berichten zijn niet door Van Arkel verzonden.

Mocht u twijfelen, controleer dan altijd onderstaande checklist.

Controleer de afzender

Het kan voorkomen dat e-mails of sms-berichten worden verzonden uit naam van Van Arkel. Wij kunnen dit helaas niet voorkomen. Wel kunnen we een aantal tips geven die kunnen helpen om valse berichten te herkennen.

Van Arkel maakt bijvoorbeeld geen gebruik van social media platformen als Whatsapp of Facebook Messenger. Wij versturen alleen e-mails of brieven. Onze bankrekeningnummers zijn Nederlandse IBAN-nummers. De e-mails die wij verzenden zijn afkomstig van @vanarkelgdw.nl. Helaas zijn fraudeurs steeds slimmer. Daarom hebben we een algemene checklist die u kan helpen om een ‘spookfactuur’ te herkennen:

  • Let goed op de afzender. Heeft u eerder contact gehad met Van Arkel? Klopt het dat u daar een bedrag verschuldigd bent?
  • Van welk e-mailadres is het afkomstig? Alle e-mails van Van Arkel eindigen op @vanarkelgdw.nl.
  • Is het taalgebruik hetzelfde als in andere brieven/e-mails van Van Arkel die u heeft ontvangen van Van Arkel? In fraudeberichten staat vaak dreigende taal. Of veel type- en spelfouten.
  • Staat er een telefoonnummer op de factuur? Bel dit nummer niet. Internetcriminelen kunnen in sommige gevallen toegang krijgen tot persoonlijke gegevens of zorgen ervoor dat u een hoge telefoonrekening krijgt.
  • Klopt het IBAN-rekeningnummer? Van Arkel maakt alleen gebruik van Nederlandse rekeningnummers. Hieronder vermelden wij onze bankrekeningnummers:

NL75 RABO 0130 746 460
NL40 ABNA 0243 160 410
NL91 ABNA 0243 108 761

Belfraude

Belfraude is een vorm van oplichting waarbij je een melding krijgt van een gemiste oproep of een SMS ontvangt met het verzoek om terug te bellen. Als naar het nummer wordt teruggebeld, blijkt later dat er veel kosten per minuut in rekening zijn gebracht.

Twijfel? Zoek direct contact!

Twijfelt u aan de ontvangen e-mail of sms? Maak niet zomaar een bedrag over. Zoek contact met ons. Stuur een e-mail met zo veel mogelijk informatie naar fraude@lavg.nl.