Even voorstellen: manager buitenlandse incasso Hans Kuik

buitenlandse incasso, sekundi, manager buitenlandse incasso, incasso‘Continu wereldwijd contact met elkaar’

Van Arkel is een bedrijf met mensen, mensen die Van Arkel maken zoals het bedrijf is. In elke nieuwsbrief stellen wij iemand aan u voor. Mensen die hier al jaren werken, maar ook nieuwe gezichten. Dit keer in ‘Even voorstellen’ Hans Kuik, manager buitenlandse incasso, sinds jaar en dag bij Van Arkel.

‘Dankzij het netwerk Sekundi heeft zowel de crediteur als de debiteur een vast aanspreekpunt in het eigen land en is er een duidelijke tariefstelling.’

Even voorstellen

‘Ik ben Hans Kuik. Ik ben een van de oprichters van het internationaal incassonetwerk Sekundi. Na de overgang van Kuik & Partners naar LAVG-Zuid en later naar Van Arkel Gerechtsdeurwaarders B.V. heb ik met veel plezier de internationale activiteiten voortgezet en uitgebouwd. Ik ben getrouwd met Wilma, samen hebben we vier kinderen en vier kleinkinderen. We wonen in ’s-Hertogenbosch, waar we het prima naar ons zin hebben. Ik houd (helaas) van lekker eten en vind het gezellig om te koken, met alles wat daarbij hoort. Verder lees ik graag een goed boek en heb ik een hond, die gelukkig regelmatig uitgelaten moet worden.

Incassonetwerk Sekundi

Sekundi is een netwerk van bedrijven die zich met internationale incasso bezighouden. Afhankelijk van het land kunnen dat zijn: incassobureaus, advocaten of gerechtsdeurwaarders. Het is begonnen als een samenwerking tussen drie bedrijven in Frankrijk, Oostenrijk en Nederland en heeft nu partners in bijna alle landen van Europa en in veel landen buiten Europa.

De partners sturen hun zaken direct door naar de partner in het land van de debiteur, zodat die direct in zijn eigen taal en met de in zijn land geldende regels wordt geholpen. Het contact met de cliënt verloopt via de partner in het eigen land.

Dankzij het netwerk Sekundi heeft zowel de crediteur als de debiteur een vast aanspreekpunt in het eigen land en is er een duidelijke tariefstelling. Een ander groot voordeel is dat Van Arkel met Sekundi een totaaloplossing kan aanbieden aan haar opdrachtgevers in binnen en buitenland.

Sekundi operationeel

Wij zorgen ervoor dat de zaken die voor het buitenland bestemd zijn bij onze partners terechtkomen en onderhouden het contact daarover. Op onze beurt behandelen wij de zaken voor een debiteur in Nederland die onze partners vanuit het buitenland toesturen. Informatie zoals updates over de status van de vordering, commentaren en betalingen wisselen de partners uit in een beveiligde internetomgeving.Verder heb ik regelmatig contact met bestaande en mogelijk nieuwe partners over het netwerk en proberen we dat te optimaliseren. Continu hebben we wereldwijd contact met elkaar. Per mail, telefonisch maar ook via skype.

Internationale vorderingen in de toekomst

Gezien de positie van Nederland als exportland zal het internationaal incasseren van vorderingen belangrijk blijven. Nieuwe EU-regelgeving zal bepaalde zaken vergemakkelijken. Denk daarbij aan een Europees betalingsbevel en een internationaal bankbeslag, al biedt dat geen oplossing voor de gemiddelde vordering.

Wilt u meer weten over Sekundi of een vordering in het buitenland uit handen geven? Neem dan contact met ons op. Bel naar 088 – 825 2700 of mail naar accountmanagement@vanarkelgdw.nl