Deurwaarder voor de klas tijdens de Week van het geld

Van 12 tot en met 16 maart 2018 wordt de nationale Week van het geld gehouden, een initiatief van Wijzer in geldzaken. Van Arkel geeft wederom verschillende gastlessen aan de kinderen van groep 8 in het basisonderwijs.

Deurwaarder voor de klas

In de Week van het geld worden activiteiten georganiseerd om kinderen te leren omgaan met geld. Veel activiteiten vinden plaats in de klas. Financiële professionals verzorgen op aanvraag gratis gastlessen en workshops op basisscholen door het hele land. Van Arkel is er daar een van. ‘Met deze lessen willen wij kinderen bewust maken van de waarde van geld’, vertelt Youri van Dongen, gerechtsdeurwaarder bij Van Arkel, die vandaag gastdocent was op basisschool De Regenboog, in Schijndel.

Hoe kun je schulden voorkomen?

De kinderen van groep 8 weten al veel over geld. De meeste kinderen hebben al een eigen rekening met pinpas en een mobiele telefoon met abonnement. Ook weten zij wat rente inhoudt en dat lenen dus geld kost. In de les hebben we het onder andere over lenen en sparen. Wat zijn schulden en hoe kun je schulden voorkomen? Door middel van korte filmpjes, opdrachten en interactie met de kinderen willen we hen laten zien hoe je het met geld om kunt gaan en ze bewust maken van de waarde van geld.

Veel jongeren komen in de problemen als het gaat om een abonnement, want daarmee kunnen ze blijven bellen. ‘Mijn ouders houden het wel in de gaten dat ik niet te veel bel. Wanneer ik over mijn bundel heen ga moet ik het terugbetalen, dus ik houd ik het zelf ook in de gaten’, aldus een leerling.

Een steentje bijdragen aan de maatschappij

Wij vinden het belangrijk om een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Het verzorgen van gastlessen past binnen ons MVO-beleid. Door kinderen al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Want jong geleerd is oud gedaan, zeker als het om geldzaken gaat.

Week van het geld

In de Week van het geld worden activiteiten georganiseerd om kinderen te leren omgaan met geld. Veel activiteiten vinden plaats in de klas. Financiële professionals verzorgen op aanvraag gratis gastlessen en workshops op basisscholen door het hele land. Onder andere medewerkers van banken, verzekeraars en de gemeentelijke kredietbanken staan dan voor de klas om kinderen op een leuke manier te leren omgaan met geld. Wijzer in geldzaken streeft naar structurele integratie van financiële competenties in het onderwijscurriculum. Ter ondersteuning van deze doelstelling organiseert Wijzer in geldzaken in 2018 de achtste editie van de Week van het geld.

Meer informatie over de Week van het geld vindt u op www.weekvanhetgeld.nl.